1. marraskuuta 2011

Yökyläilyä ja perusjuttujen kertaamista

Konna oli ensimmäistä kertaa yökylässä menneenä viikonloppuna. Oltiin juhlimassa isännän äidin kihlattua Halloween-juhlien muodossa ja vaikka yleensä kaikkiin suvun juhliin ovat koirat tervetulleita, ei vieraaseen juhlapaikkaan 50 vieraan joukkoon raaskinut koiraa mukaan ottaa. Siksipä kiikutettiin K lauantai-iltapäivänä veljeni luokse Koivukylään.

Vuorokauden kyläily oli sujunut erittäin hyvin ja vauhdikkaasti, siitä kieli tyypin kokonaisvaltainen väsymys sunnuntai-iltana. Veljeni, hänen tyttöystävänsä ja tyttöystävän sisko luonnehtivat Konnaa iloiseksi ja ystävälliseksi, mutta myös minulle melko uusilla termeillä rauhallinen ja itsekseen viihtyvä. Ilmeisesti siis reagoi näin uuteen paikkaan ja uusin ihmisiin, mikä tietysti on parempi kuin ahdistuneisuus tai ylimääräinen hötkellys. Kehuivat myös tottelevaisuudesta ja kuuliaisuudesta, eli turhaan ei olla opeteltu käyttäytymään.

On muuten kummallista, miten kotona sitä ei välttämättä osaa kiinnittää huomiota siihen, miten tottelevainen koira osaa olla. Koska se on osa arkipäivää ja käytännössä "normaalia", kiinnittää sitä itse enemmän huomiota siihen, kun jokin menee ei-toivotusti. Tähän olen nyt viimeisten päivien aikana kiinnittänyt vähän enemmän huomiota (kehujen ja palkkaamisen osalta ollaan päivittäin palattu askeleita taaksepäin eli vahvistetaan myös naksuttimen avulla ihan vaan perusjuttuja) ja pakko myöntää, että kotona on tuntunut jollakin tapaa harmonisemmalta. Tuntuu vaikuttaneen positiivisesti myös remmikäyttäytymiseen.

P.S. Viime viikolla käytiin lähieläinlääkärin vaa'alla, kuuteen kuukauteen ja kolmeen viikkoon painoa on kertynyt 6,2 kiloa. Luultavasti pikkuhiljaa alkaa painonnousu hidastumaan, mutta ikään nähden ollaan pysytty aika täsmällisissä lukemissa (4 kk: 4 kg, 5 kk: 5 kg jne.).

1 kommentti: