8. marraskuuta 2011

Mennään metsään!

Eilinen oli kaikinpuolin kaunis päivä, huolimatta siitä, että Lemmenlaakson polut olivat täynnä hevosenkakkaa ja että typerä emäntä kehtasi raahata aamu-unisen pihakoiran heti aamusta metsään riekkumaan koirakavereiden kanssa.






Eihän se loppujen lopuksi niin vastenmielistä ollutkaan, vaikka Konna vähän pistikin hanttiin kun lähdettiin melkein heti pikaisen aamulenkin jälkeen (eli puolen tunnin päästä, kun emäntä oli saanut kahvin juotua) taas ulos. Autoon hyppäsi yhteensä kolme koiraa ihmisineen ja sen jälkeen aamu-unisuudesta ei ollut enää tietoakaan.

Konna kulkee todella mainiosti vapaana. Ei todellakaan tarvitse pelätä, että tyyppi ottaisi ritolat. Jos erehtyy kulkemaan liian pitkälle ja niin, etten tyyppiä näe, tulee poikkeuksetta kutsusta luokse. Myös metsä voi käydä niin tylsäksi, että mieluummin ravaa sivulla ja tuijottaa silmiin, kuin juoksee päättömänä kantojen ja sammaleen seassa. Toki namilla, eilen nakilla, on vahva myötävaikuttava rooli asiassa.

Onnekseni Konna on osoittautunut, varmasti rutiinien seurauksena, aamuväsyneeksi. Aamupissa pitää hoitaa ihan niin nopeasti kuin vain mahdollista, jotta pieni pihakoira pääsee takaisin kotiin vällyjen väliin. On suorastaan kunnianloukkaus, jos korttelikierroksen jälkeen joutuu muka jotain touhuamaan ja vielä ulkona! Ei Konna suinkaan jää laverille, jos jotain touhua ilmaantuu, mutta ei aina tunnu tajuavan, että nyt tarttis tehdä jotain muuta kun ummistaa silmät.

Meillä aamutoimet on varsin nopeat, nousen heti herättyäni pukemaan päälle ja painutaan koiruuden kanssa ovesta ulos. Tämä rutiini on varmasti jäänne pentuajoilta. Vaikka toiminta kaikessa epäinhimillisyydessään kuulostaa joidenkin (/koirattomien?) korvissa kamalalta, aikaansaa se kehossa kokonaisvaltaisen herätyksen, etenkin näin syksyllä.
Lenkin jälkeen keitän kahvit, jolloin isäntäkin yleensä herää (eikä ehdi juoda sitä kahvia kun on tapansa mukaan torkuttanut siihen saakka kun täytyisi olla jo autolla) ja alan valmistautua koulua tai töitä varten. Konna seuraa aamutoimiani tarkkaan ja lukee rivienvälistä, onko tänään töihin- tai kouluunlähtö- vai kotipäivä.

Yo. kuvissa esiintyvät Konnan lisäksi sekarotuinen Iita ja täällä jo jokuseen kertaan mainittu mittelspitz Fram. Fram on ihan huipputyyppi, myös Konnan mielestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti