13. marraskuuta 2011

Epäonninen lauantai

Viikonloppu ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, sillä herättiin lauantai-aamuna siihen, että Konna oli oksentanut ja ripuloinut ilmeisesti jonkin aikaa. Tyyppi oli todella heikkona noin tunnin verran heräämisestä, ehdin jo soitella kunnalliselle päivystävälle eläinlääkärille (josta ei valitettavasti useaan soittokertaan vastattu).

Kun oksentelu loppui ja Konna käpertyi sohvalle nukkumaan, uskalsin hetken olla vahtimatta ja etsin tietoa aiheesta. Onneksi mitä ilmeisimmin tuollainen on hyvin tyypillinen sairastuminen koirilla ja selvittiinkin loppujen lopuksi säikähdyksellä. Oireet loppuivat yhtä seinään kuin ilmeisesti olivat alkaneetkin ja häntäkin rupesi heilumaan normaaliin tapaan parin tunnin kuluttua.

Koska iltapäivä oli melko täyteen ahdettu, otimme K:n mukaan autoon kun merkkejä huonovointisuudesta tai heikosta olosta ei enää ollut. Se nukkui nätisti takapenkillä tai istui sylissä. Jäin itse loppuiltapäivästä eräille kutsuille ja isäntä palasi kotiin K:n kanssa. Koko illan nukkui ja lepäili isännän vierellä, hieman normaalia väsyneenpänä mutta muuten omana itsenään. Loppuilta meni aikalailla paastoten ja tänään K on saanut normaalia pienempiä annoksia ruokaa, että vatsa taas tottuu kokonaisvaltaisen tyhjennyksen jälkeen kiinteään ruokaan.

Edellisenä päivänä K söi täysin normaalisti (ei ylensyönyt), tuoretta ruokaa (ei siis tietääkseni mitään pilaantunutta), enkä huomannut, että se olisi ulkona syönyt mitään vierasta. Oikeastaan ainoa, mistä voisin kuvitella kaiken johtuneen, on naudan rustoluu, mutta niitä se on syönyt ennenkin ilman ongelmia. Oksennuksen seasta löytyi pieniä murusia rustoa, jotka siis olivat ainoa kiinteä osa, mitä oli ulos tullut. Nekin kyllä olivat niin pienenä, etten usko niiden aiheuttaneen tukosta.

Mutta pääasia, että tyyppi on nyt kunnossa! Pidetään vielä pari päivää vähän tarkemmin silmällä, että Konna juo kunnolla. Näillä eväillä huomenna uuteen viikkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti