10. kesäkuuta 2011

Naapurinpoika

Ollaan asuttu tässä asunnossa nyt kaksi vuotta. Taloyhtiö on hiljainen ja rauhallinen ja nuorien pariskuntien lisäksi naapureina on vanhempaakin väkeä sekä lapsiperheitä ja vanhuksia. Ilmeisesti talossa on paksut seinät ja lattiat, sillä meille ei ole juuri koskaan kuulunut minkäänlaista meteliä sisälle. Naapureilla on tapana keskustella toisilleen
a. jos ovat lapsellisia ja sattuvat olemaan sisäpihan leikkialueella samaan aikaan,
b. pyykkituvan varauskalenterin sivuilla.

Ainoa henkilö, jonka kanssa olen koskaan vaihtanut usemman kuin yhden sanan, on rappumme siivoja, joka on vallan herttainen rouva. Toinen kontakti tapahtui aamuyöstä, keskustelu meni jotakuinkin näin:

"Hei kaveri, mihin sä oot matkalla?"
"Hmmmgg..."
"Nii että ootko kotiin vai kaverille menossa?"
"Hrrgh..." 
"Aha, selvä."

Nyt naapurit on menneet sekaisin pennusta. Olen saanut kuluneen viikon aikana omin silmin todeta naapurien kömpivän ulos asunnoistaan sankoin joukoin. Eräs herrasmies avautui kyynelsilmin kertomaan, kuinka muistaa oman sekarotuisensa olleen näin pieni. Kyseinen herra myös kyseli, joko pentu on tottunut hissiin (onhan se, hississä on kivaa) ja vuolaasti kehui kuinka hienosti pentu minua tarkkailee ja kuuntelee kun puhun.

Pikkupojat kärkkyy sisäpihalla aina iltapäivästä iltaan, josko pääsisivät pentua rapsuttelemaan (saatoin kouluttaa myös poikia vähän, K oli ekalla kerralla järkyttynyt kun juoksivat suoraan kohti).

Vanhemmilla rouvilla nousee volyymi ja äänenkorkeus mitä lähemmäs päästään. Jo kolme heistä on aloittanut lauseensa "voi mikä sulla siinä on!" ja höpöttäneet vielä pitkään sen jälkeen kun ollaan jo menty ohi.

Salaa (ja julkisesti) toivoisin, että talossa olisi enemmän kuin yksi ulko-ovi. Tai vaihtoehtoisesti sitä, että pentu kasvaisi aikuiseksi. Koska eihän aikuiset koirat ole naapureiden mielestä yhtään niin mielenkiintoisia!

Toivottavasti meillä ei käy yhtä huono tuuri kuin koirallisella ystävällä. Hänellä on naapuri joka leikkii "koiran kanssa koiran tavoilla" - siis mm. nuolee ystäväni pentua innokkaasti. Se on kammottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti