29. syyskuuta 2011

Nakkia naamaan!

Välillä saa kyllä kiitellä jälkikäteen omaa tyhmyyttään. Konnalla on ollut motivoitumisen kanssa vaikeuksia viime aikoina, ei ole tuntunut mikään maistuvan ja kissojen härnääminen on paljon kivempaa kun tyhmät pikatreenisessiot. Tänään kaupassa sain välähdyksen, siinä leikkele- ja makkaraosastolla. Nakkia! Miksen ole sitä koskaan aikaisemmin tajunnut kokeilla.

Sanomattakin lienee selvää, että tehtiin puoli tuntia sitten Konnan tähänastisen elon paras lenkki. Tyyppi kulki puoli tuntia kauniisti sivulla, piti kontaktin yllättävänkin pitkään putkeen, jos "harhautui" haistelemaan ympäristöä haki kontaktin parissa sekunnissa. Toisia koiria K vähän haki leikkiin, kunnes muisti että tolla on nakkia ja palasi nopeasti sivulle tapittamaan. Kulki jopa loppumatkasta pienen pätkän vapaana yhtä nätisti.

Eli kaiken aa ja oo itselle muistutuksena, muista vaihtaa namit tarpeeksi usein ja tarpeeksi hyviin sellaisiin!



Loppuhuomioksi on pakko ihmetellä ääneen meidän naapurin nuorta miestä koirineen, joihin siis törmättiin kotiintullessa sisäpihalla. Herralla on koira, jossa on dogo argentinon piirteitä, ei kuitenkaan ole koskaan ollut omistajan kanssa rodusta puhetta. Yllätyin totaalisesti joitakin viikkoja takaperin, kun näin koiran, korvat paketissa. Myöhemmin samainen koira tuli vastaan ilman paketteja, mutta korvat vielä verta tihkuen. Nyt haavat ovat jo parantuneet. Dogothan siis näyttävät oikeasti tältä ja typistetyillä korvilla tältä.

Pistää ihmettelemään, missä tyyppi on typistyksen suorittanut? Jos Suomessa, niin minkälainen (eläin)lääkäri suorittaa vuodesta 1996 laittoman toimenpiteen? Oliko typistämiselle terveydellinen syy? Jos oli, miltä sitä tuntuu selitellä asiasta kyseleville ihmiselle? En voi tuomita, kun en tiedä mistä on kyse, mutta yleistäen en ihmettelisi hetkeäkään, etteikö typistykselle olisi ollut ulkönäköön liittyvät syyt. Pakko myös mainita, että koira on luonteeltaan valloittava, mutta noilla korvilla uskon ihmisten kiertävän kyseisen parivaljakon kaukaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti