5. syyskuuta 2012

Tunkeilija!


Meillä oli tänäaamuna melkoinen härdelli, kun terassille seurakseni istahti tällainen kissa. Ikkunoiden sälekaihtimien ollessa auki myös K ja kissat havaitsivat vierailijan ja seurasivat sen liikkeitä intensiivisesti lasin toiselta puolen. Tyyppi oli vallan kiltti ja hellyydenkipeä, kovasti se yritti myös raapia tietään sisälle.

Soitin Riihimäelle Onnentassuun (alueemme löytöeläimet kiikutetaan sinne), sieltä tiedettiin kertoa, että asuinalueellamme on useampikin oranssi kissa kadoksissa. Koska A oli ehtinyt lähteä jo töihin, ei minulla ollut mahdollisuutta kiikuttaa tyyppiä Riksuun tai ottaa sitä sisälle, joten kehoittivat jättämään kissan ulos. Ottivat kissan tuntomerkit ylös ja lupasivat soitella, jos kissan perään soitellaan.

Se sitten koko aamun istuskeli pihalla ja kävi välillä haistelemassa ovella, josko se vaikka olisikin avautunut. Jouduin lähtemään kiireellä kouluun ja kun täältä pääsen, tarkistan heti ensimmäisenä onko katti vielä pihalla. Jos on, nappaan sen häkkiin ja kiikutetaan Onnentassuun sitten kun A saapuu kotiin auton kanssa.

Harmittihan se jättää sinne, kun toinen niin säälittävästi sisälle tuijotti, mutta minkäs teet. Se on todennäköisesti jostain tästä läheltä ja ollut kateissa vain lyhyen aikaa, kun tyyppi oli melko rotevassa kunnossa ja hyvin puhdas ja hyvinvoivan näköinen. Kaulapantaa sillä ei ollut, eli on todennäköisesti ollut ihan vaan sisäkissana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti