30. kesäkuuta 2013

Kaikkien rotujen näyttely Tuusulassa

Tänään koitti lopulta meidän ensimmäinen virallinen näyttely Tuusulassa lapsuudenkulmillani. Handleri selvisi hengissä ilman suurempia panikointeja, kuten koirakin! Osasin odottaa hienoista dramatiikkaa pöydällä ja niinpä K livahtikin sitten ennen aikojaan alas, mutta kaiken kaikkiaan plussan puolelle jäätiin, arvosteluksi AVO EH3. Jäi epäselväksi, mittasiko tuomari Konnan sen pienuuden vai jonkin muun takia, jäi myös kysymättä minkä tuloksen mittaus antoi. Tuomari kommentoi vaan, että "mitataan nyt kuitenkin".
"2 v. Miellyttävä nuori uros, hyvä koko ja luusto. Eri pään malli, hyvä kuono ja purenta. Kauniit pienet korvat, hyvä etuosa. Riittävät takakulmaukset, takaliike jää liiaksi rungon alle, saa kehittyä edestä. Hyvä käytös ja karva & väri."
Ei jäänyt pysyviä traumoja, joten eiköhän me vielä tänä kesänä jonnekin näytteilleasettajaksi päädytä, todennäköisesti ainakin tänne. Täytyy treenata pöytää vielä lisää ja ottaa tavoitteeksi pistää kaikki mahdolliset tutut ja tuntemattomat koiraa hipelöimään erilaisten tasojen päällä. Pyrin itse olemaan pöydän äärellä rauhallinen ja luulin onnistuneeni, mutta ilmeisesti vain uskottelin itselleni niin! Oli miten oli, harjoitusta tarvitaan.

Käytiin vielä ennen lähtöä kurkkaamassa JAU:n järjestämiä agilitykisoja viereisellä kentällä. Olen tässä pohdiskellut meidän harrastusasioita ja todennut, että Konnalta voisi löytyä intoa ja kykyjä agilityyn. Se on sitkeä, äärettömän nopea ja tekee mielellään asioita, joissa on vauhtia. Toko on sen keskittymiskyvyn kehittymisen kannalta hyvä treenimuoto, mutta omimmillaan se olisi kuitenkin vähän vauhdikkaammissa lajeissa.

Ao. kuvista iso kiitos Linda Salomaalle! Monia hyviä kuvia kaikista koirista!


Askel on mennyt sekaisin, ei siis peitsaa vaikka siltä näyttääkin!

5 kommenttia:

  1. Hienosti teillä meni tänään :) Tuomari mittasi kaikki koirat ja taisi vain tarkistaa, että kaikki menevät jotenkin rotumääritelmän rajoihin muttei sitten käskenyt sihteeriä merkkaamaan mittoja arvosteluihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai mittasi! En Konnan lisäksi huomannutkaan kuin kahden koiran mittauksen, mutta hyvä tietää.
      Ja kiitos! Osittain saattoi mun jännitystä lieventää se, että oltiin kehässä kolmen koirakon voimin, tiesin että se on nopeasti ohitse. :D

      Poista
  2. Hienosti meni Annika! Siinä pöydällä kannattaa olla ihan koiran lähellä ja pitää vaikka hihnasta kiinni siitä kaulapannan kohdalta, näin koira saa sinusta samalla tukea ja turvaa, jos sitä kaipaa. Näin pystyy myös itse varmistamaan, ettei koira opi itse hyppäämään alas pöydältä (toki se osaa sen ilman opiskeluakin)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Täytyy seuraavalla kerralla ottaakin ennemmin kiinni hihnasta, toki harjoittelemisen kautta saadaan ehkä tuohon vähän lisää varmuutta myös. Onneksi tämä oli eka kerta kun se on pöydältä pois loikannut, jääköön toivottavasti myös viimeiseksi!

      Poista
  3. Olitte loistavia ja Konna on komea :)

    VastaaPoista