6. helmikuuta 2012

Eikö tää kylmyys lopu koskaan?

Pienen hiljaisuuden jälkeen on taas hyvä palata blogin pariin! Kolmessa viikossa on tapahtunut yhtä sun toista. Elämäämme tupsahti reilu viikko takaperin terve kummipoika, jonka perustarpeet muistuttavat paljolti kissoja - syömistä, nukkumista ja taas vähän syömistä. Konna ei ole vielä tätä pientä ihmistä päässyt tapaamaan, mutta eiköhän sekin tule tässä joidenkin viikkojen sisällä tapahtumaan.

Olimme myös Konnan ja kissojen kanssa keskenämme torstaista eiliseen saakka, kun isäntä on työmatkalla Nizzassa. Siellä lämpötila on päivisin ollut +6 asteen paikkeilla, kun taas Konnan kanssa kävimme eilen sunnuntaina aamulenkillä mukavissa -31 tunnelmissa. Taisi olla Keravan ennätys tuo aamuinen "hirmupakkanen".



Konna on selkeästi tullut äitiinsä Hippuun, sillä se ei juurikaan ylimääräistä suostu näillä keleillä ulkona viettämään vaan käpertyy mieluummin isäntäväen jalkoihin. Vedin sille niskaan manttelin vasta -15 pakkasten jälkeen, siihen saakka ulkona peuhaaminenkin onnistui ihan hyvin. -20 matalimmissa lukemissa Konnan saa juuri ja juuri pyörähtämään ulkona, viime päivinä se ei tosiaan ole nauttinut ulkoilusta laisinkaan. Mikäli nämä yli -20 asteen pakkaset tästä vielä jatkuvat, taidan ostaa testiin jotkin töppöset, mutta epäilen, että ne eivät jalassa pysy. Tai jos pysyvät, niin koira ei suostu liikkumaan. Onneksi eilinen ilta ja tämä aamu olivat lukemiltaan jo vähän maltillisemmat -8.




Olemme siis oleskelleet lähinnä sisätiloissa ja kuluttaneet energiaa lelujen parissa sekä lyhyissä pätkissä takapihalla ja lähimaastossa. Koulutuksellisesti pyritään vahvistamaan jo opittua ja treenaamaan ennen kaikkea kärsivällisyyttä. Odottelen jo, että päästäisiin kevääseen, jotta voitaisiin ottaa osaa ulkokurssille kertaamaan arkitottelevaisuutta ja päästäisiin aloittamaan tokon alkeet. Lähimaastosta, kävelyetäisyyden (tai järkevien julkisten yhteyksien) päästä ei löydy oikeastaan lainkaan sisäkoulutustiloja, eikä auto aina ole oikeaan aikaan käytössä, joten joudumme kärsivällisesti odottamaan vuodenajan vaihtumista.





Konna voi edelleen mainiosti eikä mitään suuria (eikä oikeastaan pieniäkään) terveydellisiä takapakkeja ole eteen tullut. En tiedä mistä johtuu, mutta nyt Konnalle maistuvat jopa Nutro Choice Natural-nappulat, jotka eivät aikaisemmin millään uponneet. Lisäksi kävin eilen kuuntelemassa Riikka Lahden Barf-luennon kotikulmilla Tuusulassa. Kaikenkaikkiaan erittäin mielenkiintoinen luento! Kirjoitan tästä vielä myöhemmin lisää, sillä aihe ansaitsee mielestäni oman päivityksensä. Sain melko paljon täysin uutta, jopa aavistuksen hämmentävää informaatiota, joten luento oli ehdottomasti kuulemisen arvoinen.

Kissoilla on hieman omaperäisemmät lämmittelykeinot...



Päivityksen kuvat viimeisen kolmen viikon ajalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti