19. heinäkuuta 2013

Hankintoja



Hiljattain on tullut tehtyä pieniä, mutta sitäkin tärkeämpiä ostoksia. Oleellisin niistä lienee Hurtan valjaisiin ja turvavyönkiinnikkeeseen kiinnitettävä välikappale, joka estää koiran lentämisen auton sisällä äkkijarrutukseen aikaan ja no, pitää muutenkin koiran automatkojen aikana aloillaan.

Melkein hävettää myöntää, mutta Konna on kulkenut meillä autossa milloin takapenkillä, milloin sylissä etupenkillä ja muissa autoissa myös vallan vaihtelevasti näissä sekä takatilassa, aina auton omistajasta tai kuskista riippuen. Nyt saadaan jokin tolkku matkustamiseen ainakin omassa autossa, jossa ei siis ole sellaista tavaratilaa, jonka voisi valjastaa koiran matkustettavaksi. Umpinaiseen konttiin kun ei viitsi koiraa minään vuodenaikana sijoittaa.



Muut hankinnat liittyvät juoksemiseen, ostin vihdoin juoksuvyön ja joustavan juoksutaluttimen. Taluttimessa on joustava kuminauhaosa ja se on äärimmäisen kevyt mutta tukeva. Ainoana haittana pienen koiran kanssa juostessa löytyvät hieman liian isoista lukoista ja taluttimen pituudesta. Onneksi tuota pitäisi olla verrattaen helppo lyhentää. Juoksuvyö on tyypillinen nailoninen, heijastava vyö, jossa on iso metallinen rinkula taluttimen kiinnitystä varten. Nokkela saattaa kuvasta päätellä, että talutinta on ehditty jo kertaalleen ulkoiluttaa.

Vielä olisi hankittava vetovaljaat, mutta olen kuitenkin vähän kahden vaiheilla sen suhteen, investoidako ihan kunnollisiin husky-valjaisiin vai tavallisempiin, pehmustettuihin Y- tai monitoimivaljaisiin. Husky-valjaita ei oikeastaan saa vetovaljaiden valmistajilta kuin minimissään n. 14-kiloisille koirille ja ne, mitkä olen löytänyt ovat vähän erikoisemmat ulkomuodoltaan. Toistaiseksi mennään siis samoilla valjailla kuin tähänkin saakka.

Olemme pitäneet kissojen kanssa taloutta tasapainossa, kun isäntä nappasi koiran kainaloon ja suuntasi alkuviikosta mökille. Tulevat huomenna takaisin ja väliraporteista päätellen kotiin tulee kaksi äärimmäisen levännyttä, vaikkakin väsynyttä matkustajaa. Odotettavissa on tiettyä, matalaenergistä tunnelmaa perjantai-illalle.


P.S. Ulkoasua on taas hieman säädetty. Minkäs sitä ihminen ammatinvalintansa sivuvaikutuksille voi.

6 kommenttia:

  1. Todella tyylikäs kuva Konnasta. :)

    Oikein rauhallista ja mukavaa perjantai iltaa teille :)

    VastaaPoista
  2. Mä laitoin just hetki sitten tilaukseen Manmatin kilpavetovyön ja -narun niin päästään Nooan kanssa canicrossin makuun. Syyskuussa ollaan menossa Paimioon Kuntokoiraan juoksemaan harrastusluokkaan 6,5km.

    Ootko harkinnut tälläisiä vetovaljaita, Zero Harness Short? Ne sopii pikkukoirallekin. http://www.valiheikki.fi/Zero-Faster.php

    Tai sitten Manmat Light Weight Harness?
    http://www.valiheikki.fi/Manmat.php

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotan innolla raporttia koitoksesta! Toivottavasti jossain vaiheessa päästään itsekin osallistumaan johonkin, sitten kun tuo oppii vetämään kunnolla.

      Kiitos valjas-vinkeistä, nopealla vilkaisulla nuo ensimmäiset näytti erittäin lupaavilta. Husky-valjaisiin olen kyllä kaikesta huolimatta kovin viehättynyt, joten saa nähdä jos sitä tilaisi molemmat testiin.

      Poista
  3. Kiva uusi ulkoasu blogilla, virkistävä!
    Hih, bongasin heti että talutin on ollut jo käytössä=)
    Mukavaa viikonloppua ja terkut & halit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä huomasin todistusaineiston itse vasta kun olin ladannut kuvan tänne. :D Ihanaa viikonloppua sinnekin, terkkuja laumalle!

      Poista