11. elokuuta 2012

Frisbeekoiran kesäkuulumisia!Tovi jos toinen on vierähtänyt sitten edellisen päivityksen, joten ajattelin tehdä pienen katsauksen ihmis-koira-kissa-laumamme menneeseen kevääseen ja kesään. Tuoreimmat asiat ovat tietysti päällimäisenä mielessä, joten aloitetaan niillä. Kuvituksena kuvia kesän mökkireissuilta, mukana menossa ihana slk Lempo!

Kävin Konnan kanssa kouluttajalla, joka ohjaa meillä päin tokoa ja järjestää sekä pentu-, arkitottelevaisuus-, toko- että BH-kursseja. Pääasiallinen syy, miksi halusin kouluttajan oppiin, on ohitustilanteet, joissa meillä on parantamisen varaa. Konnan muu remmikäyttäytyminen on pääosin hanskassa, mutta vastaantulevat koirat tuppaavat edelleen kiinnostamaan liikaa (viimeksi kirjoitin, että remmissä rähjätään - nyt rähjäystä tai haukkumista ei ole pitkään aikaan ollut, mutta vetämistä kohti toisia koiria kyllä). Toinen tavoite on saada kouluttajalta vinkkejä nyansseihin, joita en itse tiedosta ja parantaa Konnan ja remmin toisessa päässä koheltavan tyypin välistä kommunikointia.

Yksi niistä harvoista hetkistä, kun molemmat ovat paikoillaan.
Saatiin heti alkuun kouluttajalta kehuja vahvasta seuraamisesta, joka onkin ollut meidän vahvin liike aina. Kontakti on pysyvä ja intensiivinen ja Konna tarjoaa sitä usein ja herkästi. Myös motivoinnista saatiin hyvää palautetta, tosin tuota ei juurikaan tarvitse motivoida, pelkkä nakin haju riittää..

Saatiin lisäksi neuvoja peruskäskyjen korjaamiseen. Treenatessa Konna on niin valmiudessa, että tarjoaa ihan mitä vaan, mistä voisi saada palkan, minkä takia olen itse palkannut Konnaa huonolla ajoituksella ja kiinnittämättä huomiota vääriin liikkeisiin. Korjausten seurauksena Konna kuuntelee huomattavasti tarkemmin ohjaajaa ja virheiden määrä on vähentynyt roimasti. Hyvä me!

Vertailun vuoksi, kuva viime syyskuulta linkin takana.
Kouluttaja seuraili hetken aikaa meidän lenkkikäyttäytymistä ja kehotti puhumaan Konnalle enemmän niissä tilanteissa, joissa olisi parantamisen varaa. Eihän koira tiedä, mitä se tekee väärin jos sille ei sitä kerrota. Esimerkiksi ohitustilanteissa sanallinen kommunikointi on aika minimaalista, ellei jopa olematonta, joten siihen kiinnitetään jatkossa huomiota enemmän. Enkä siis tarkoita sitä, että höpöttelen Konnalle niitä näitä koko lenkin ajan, mutta korjaan jos on korjattavaa ja kehun, jos on kehuttavaa.

Meitä oli samaan aikaan koulutuksessa kaksi koirakkoa ja toinen koira oli Konnalle oivaa häiriötä, sillä vuotias koiruus oli kova pitämään ääntä. Meidän häiriötreenit on jääneet aika minimiin tätä ennen, mutta hyvin tuntui K toimivan yhden koiran intensiivihäiriössä.
Sainkin tuon kerran jälkeen kouluttajalta kutsun tokon alkeisiin ja ensi viikosta alkaen siis ryhdytään treenaamaan toko-liikkeitä.

Rapatessa roiskuu!
Kesän ykkösharrastukset on selkeästi olleet uiminen ja frisbeenheitto. Ihmis-henkilökunnan työ- ja lomaolosuhteiden vuoksi ollaankin ravattu ahkerasti mökeillä, joten uima-olosuhteet ovat olleet potentiaaliset. Hankin pari päivää sitten kumisen koirafrisbeen, joka on kevyempi kuin aikaisemmin käytössä olleet isännän frisbee-golf-kiekot - juonittelenkin seuraavaksi opeteltavaksi liikkeeksi frisbeen nappaamisen ilmasta.

Uimamaisteri itse teossa.
Missattiin kasvattaja-Jaanan toukokuussa järjestämä kimppaterveystarkastus, joten käytiin nyt tiistaina kuvauttamassa lonkat ja tarkistuttamassa polvet. Polvista puhtaat 0/0, lonkkalausuntoa vielä odotellaan. Polvitulokset olivat jo eilen päivittyneet KoiraNetiin!

Koska henkilökunta on lomansa lusinut, ei mitään järin pitkiä lomareissuja ole enää tiedossa. Allekirjoittanut odottaa koulun alkamista ja opiskelijan aikatauluja, jotka antavat enemmän tilaa yhdessä tekemiselle. Yksi alkusyksyn tavoite, frisbeen ja tokon lisäksi on trimmata Konnan seisominen kuosiin, jos nyt vihdoin päästäisiin pyörähtämään vielä tämän vuoden puolella näyttelykentillä.

Blogin kanssa teen varmaan lähiaikoina joitakin muutoksia, mm. julkaisujärjestelmän kanssa. Osoite siis tulee todennäköisesti muuttumaan jossakin vaiheessa alkusyksyä, mutta infoan siitä myöhemmin! Varmaankin päivittelen tästä lähtien blogia taas aktiivisemmin, nyt kun meillä alkaa syksyä kohden olla taas jotakin kerrottavaa. Lopuksi muutama kuva muilta kesän reissuilta.

Toukokuussa, kun kesä oli vasta tuloillaan.Kesäkuun alussa odoteltiin kalamiehiä takaisin järveltä.
Heinäkuussa naapurin pensaissa kykkivää mammaa piti vähän arvostella.
Lopuksi, terveisiä Hunni Attilalta!

1 kommentti: